100 g tofu/tahoe 1/2 spaans pepertje 50 g peultjes 100 g champignons 1 eetl. zonnebloemolie 1 l kippenbouillon (van tablet of uit p; ot) 50 g gekookte, gepelde garnalen 1/2 eetl. fijngehakte koriander of peterselie (vers of diepvries) 1 eetl. japanse sojasaus 4 plakjes citroenVoorbereiding : Snijd de tofu in kleine blokjes. Snijd het pepertje in dunne ringetjes. Maak de peultjes schoon. Snijd de schoongeborstelde champignons in dunne plakjes.Voorbereiding : Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ringetjes Spaanse peper. Voeg de bouillon toe en kook hierin de peultjes in circa 5 minuten beetgaar. Doe de champignons en de blokjes tofu in de bouillon. Kook de champignonplakjes 1 minuut. Roer tenslotte de garnalen, koriander en sojasaus door de bouillon. Schep de soep in kommen en leg in elke kom soep een plakje citroen. Variatie: Vervang de garnalen door reepjes kipfilet. Bak de kip met het Spaanse pepertje in de olie gaar. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 7 g vet: 5 g koolhydraten: 3 g kcal (kj): 85 (357) -
Bouillon met tofu, garnalen en groenten is een recept van De Virtuele Keuken