Bouillon met tofu, garnalen en groenten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 g tofu/tahoe 1/2 spaans pepertje 50 g peultjes 100 g champignons 1 eetl. zonnebloemolie 1 l kippenbouillon (van tablet of uit p; ot) 50 g gekookte, gepelde garnalen 1/2 eetl. fijngehakte koriander of peterselie (vers of diepvries) 1 eetl. japanse sojasaus 4 plakjes citroen
Voorbereiding
: Snijd de tofu in kleine blokjes. Snijd het pepertje in dunne ringetjes. Maak de peultjes schoon. Snijd de schoongeborstelde champignons in dunne plakjes.
Voorbereiding
: Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ringetjes Spaanse peper. Voeg de bouillon toe en kook hierin de peultjes in circa 5 minuten beetgaar. Doe de champignons en de blokjes tofu in de bouillon. Kook de champignonplakjes 1 minuut. Roer tenslotte de garnalen, koriander en sojasaus door de bouillon. Schep de soep in kommen en leg in elke kom soep een plakje citroen. Variatie: Vervang de garnalen door reepjes kipfilet. Bak de kip met het Spaanse pepertje in de olie gaar. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 7 g vet: 5 g koolhydraten: 3 g kcal (kj): 85 (357) -

Bouillon met tofu, garnalen en groenten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept