Bruine bonensoep

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 g gehakt (half om) 1 ei 2 eetl. paneermeel 1 eetl. fijngehakte peterselie 2 tenen knoflook snufje nootmuskaat zout 1 prei 500 g gekookte bruine bonen (uit pot of blik) 40 g boter 2 eetl. bloem 3/4 l vleesbouillon (van tabletten) 1 l gezeefde tomaten (pak of blik)
Voorbereiding
: Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, het paneermeel, de peterselie, knoflook uit de knijper, nootmuskaat en zout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Maak met vochtig gemaakte handen kleine balletjes van het gehakt. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Spoel de preiringen en bruine bonen af en laat uitlekken.
Voorbereiding
: Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preiringen gedurende een minuut of vijf. Schep de preiringen tijdens het bakken af en toe om. Roer de bloem door de preiringen en giet bij beetjes tegelijk en steeds roerend de bouillon in de pan. De bouillon is nu iets gebonden. Giet de gezeefde tomaten in de pan en breng aan de kook. Doe de balletjes gehakt in de pan en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar. Roer de bruine bonen door de soep. Dien de soep op zodra de bonen warm zijn. Suggestie: Eet bij dit gerecht warm stokbrood. Variatie: • Vervang de prei door circa 200 g gesneden soepgroenten. • Vervang de bruine bonen door witte bonen of kidney beans. • Maak van deze bruine bonensoep een maaltijdsoep door er 150 g macaroni aan toe te voegen. De juiste kooktijd van de macaroni staat op de verpakking. Eet bij deze maaltijdsoep een groene salade. Wijnadvies: Verwen deze soep met een Elzasser Riesling of een Italiaanse Pinot Grigio (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 27 g vet: 25 g koolhydraten: 40 g kcal (kj): 493 (2071) -

Bruine bonensoep is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige bonensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Varkensreepjes met bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van visgehakt en kokos
30 min Bijgerecht
Bekijk recept