500 g champignons 250 g spliterwten 2 preien 1/2 knolselderij 1,5 l kruidenbouillon (van tabletten) 2 eetl. fijngehakte peterselie 2 eetl. fijngehakte selderij 75 ml slagroomVoorbereiding : Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Was de spliterwten. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Was de preiringen en laat ze uitlekken. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm dik, verwijder de schil en snijd de plakken in blokjes.Voorbereiding : Breng de kruidenbouillon in een soeppan aan de kook. Roer de spliterwten en knolselderij door de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Temper de hittebron en laat de groenten in ongeveer 40 minuten gaar koken. Doe na 25 minuten de preiringen in de pan. Roer als de erwten en knolselderij gaar zijn de champignonplakjes door de soep. Kook ze een minuut of 2 mee. Roer ten slotte de fijngehakte kruiden en de slagroom door de soep. Dien meteen op. Variatie: Vervang voor een niet-vegetarische variatie de kruidenbouillon door vlees- of kippenbouillon. Voeg aan de soep plakjes rookworst toe. Wijnadvies: Een zachte witte tafelwijn of een vief smakende rode landwijn. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 21 g vet: 9 g koolhydraten: 44 g kcal (kj): 341 (1433) -