2 uien 250 g spruitjes 1 rookworst 2 eetl. zonnebloemolie 1 l vleesbouillonVoorbereiding : Snipper de gepelde uien. Maak de spruiten schoon en snijd ze in de lengte doormidden.Voorbereiding : Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de zonnebloemolie in een soeppan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de spruitjes in de bouillon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Snijd de rookworst in plakjes en voeg die toe aan de soep. Suggestie: Eet bij deze soep knapperig stokbrood of kleine broodjes. Variatie: • Laat voor een vegetarische variatie de rookworst achterwege, gebruik groente- of kruidenbouillon in plaats van vleesbouillon en roer circa 100 g geraspte belegen kaas door de soep. • Vervang de plakjes rookworst door kleine balletjes gehakt. Wijnadvies: Kies voor een stevige witte Zuid-Afrikaan of een rode wijn uit Zuid-Frankrijk of Spanje. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 11 g vet: 26 g koolhydraten: 6 g kcal (kj): 302 (1269) -