Spruitjessoep met rookworst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 uien 250 g spruitjes 1 rookworst 2 eetl. zonnebloemolie 1 l vleesbouillon
Voorbereiding
: Snipper de gepelde uien. Maak de spruiten schoon en snijd ze in de lengte doormidden.
Voorbereiding
: Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de zonnebloemolie in een soeppan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de spruitjes in de bouillon en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar. Snijd de rookworst in plakjes en voeg die toe aan de soep. Suggestie: Eet bij deze soep knapperig stokbrood of kleine broodjes. Variatie: • Laat voor een vegetarische variatie de rookworst achterwege, gebruik groente- of kruidenbouillon in plaats van vleesbouillon en roer circa 100 g geraspte belegen kaas door de soep. • Vervang de plakjes rookworst door kleine balletjes gehakt. Wijnadvies: Kies voor een stevige witte Zuid-Afrikaan of een rode wijn uit Zuid-Frankrijk of Spanje. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 11 g vet: 26 g koolhydraten: 6 g kcal (kj): 302 (1269) -

Spruitjessoep met rookworst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spruitjessoep Met Worst
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep Met Pijnboompitten
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjessoep
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Brusselse Spruitjessoep
30-60 min -
Bekijk recept