1 runderschenkel 750 gram runderpoelet 4 kardemomzaadjes 2 eetlepels garam masala pasta of kerriepoeder 1 eetlepel gekneusde korianderzaadjes 1/2 eetlepel gekneusde komijnzaadjes 4 fijngesneden teentjes knoflook 10 gekneusde zwarte peperkorrels 3 uien; in dunne ringen gesneden 3 kruidnagels 1/2 theelepel zout 2 eetlepels boter 2 rode in dunne ringen gesneden chilipeper; s (zaadjes verwijderd) 1/2 theelepel geelwortelpoeder 1/2 theelepel zwart mosterdzaad 4 eetlepels rode linzen 3 eetlepels basmatirijst 2 theelepels tamarindepasta 2 1/2 dl kokosmelk wat zout en wat peper 5 eetlepels fijngesneden verse korianderVoorbereiding : Breng voor de bouillon de schenkel en het vlees met koud water (zoveel tot het vlees onderstaat) aan de kook. Schuim het mengsel enkele keren af en voeg kardemom, 1 eetlepel garam masala pasta, koriander- en komijnzaadjes, 2 teentjes knoflook, peperkorrels, 1 ui , kruidnagel en ½ theelepel zout toe. Laat de bouillon op een zacht vuurtje ruim 2 uur trekken tot het vlees gaar is. Zeef nu de bouillon en bewaar het vlees. Verhit vervolgens de boter en bak hierin 2 uien, 2 teentjes knoflook en de rode peper gedurende pakweg 10 minuutjes op een zacht vuur. Voeg hieraan een eetlepel garam masala pasta, geelwortel en mosterdzaad toe en bak een en ander gedurende 2 minuutjes mee. Schenk dan de hete bouillon erbij, roer hier linzen en rijst door en laat de soep circa 10 minuten koken. Voeg tot slot nog tamarinde, kokosmelk en het vlees toe en verwarm de soep dan nog gedurende 5 minuten. Breng het geheel op smaak met wat zout, peper en koriander.