1 struikje broccoli 15 tenen knoflook 1 boter 1 bloem 1 zout 1 peper 1 paprikapoeder Zet water op. Als het kookt 15 tenen knoflook hier 1 minuut in laten zwemmen. Schillen en klaarleggen voor later gebruik. Kook broccoli tot het heel gaar is (dus gaarder dan je deze normaal zou koken) en giet het af (evt. vocht bewaren). Maak een knoflookroux (boter smelten, als het belletjes gaat maken de knoflook eroverheen persen, bloem toevoegen, goed roeren, melk en/of kookvocht toevoegen tot de roux de gewenste dikte heeft. Roux toevoegen aan de broccoli. Mengsel pureren (ik doe het met de mixer, in het recept ging het met kleine beetjes in de foodprocessor; die heb ik niet). Op smaak maken met peper and zout, serveren met paprikapoeder (tja, dat stond in het recept, is wel grappig). Bron: M. Welman :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3