----GEROOSTERDE TOMATEN---- 2 kg rijpe tomaten 2 theelepel(s) gedroogde tijm 1 zout 1 peper 5 eetlepel(s) olijflolie 1 grote braadslee ----SOEP---- 3 eetlepel(s) olijfolie 2 sjalotjes, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 1 theelepel(s) fijngesneden salie 4 eetlepel(s) grof gesneden basilicum 3 plakken grof brood, in blokjes 1 kg verse rijpe tomaten, 200 gm geroosterde tomaten 500 ml groenten- of kippenbouillon van ta; blet 1 zout 1 peperVoorbereiding : geniet van de tomatensoep met de smaak van verse en geroosterde tomaten MAAK EERST DE GEROOSTERDE TOMATEN VOOR JE MET DE SOEP BEGINT (zie voorbereiding) verwarm de oven op 110 graden voor. halveer de tomaten en verwijder het harde stukje vaar het steeltje gezeten heeft. leg de tomaten met de snijkant naar boven naast elkaar in de braadslee. bestrooi de tomaten met tijm en zout en peper. en schenk er wat olijfolie over. zet de braadslee 2-2 1/2 uur in de oven in het midden totdat de tomaten geroosterd zijn. ze zien er dan iets ingedroogd uit. maar niet donker. serveer de tomaten direct als bijgerecht of verwerk ze in een salade.Voorbereiding : verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalot knoflook salie en 2 el basilicum in 5 min. voeg het brood toe en bak dit onder roeren 2 min mee, voeg de verse en de geroosterde tomaten toe en de bouillon. breng het mengsel aan de kook en laat alles 20 min zachtjes koken. roer regelmatig. breng de soep op smaak met zout en peper. serveer de soep direct. bestrooi met 2 el basilicum . of serveer hem op kamertemperatuur Serveertips: op kamertemperatuur serveren:dek de soep af nadat deze op smaak gebracht is met zout peper en basilicum. laat de soep een uurtje staan. roer goed door. sprenkel er nog wat olijfolie over Dit recept is opgegeven door: bellie :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 2