1 (rode) ui 2 teentjes knoflook 500 g geschilde kruimig kokende aardappel; en 2 eetl. olijfolie 450 g diepvries tuinbonen 8 dl groentebouillon (van tablet) 1 dl volle of griekse yoghurt 1 eetl. gehakte munt (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogdeVoorbereiding : Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de geschilde aardappels in blokjes.Voorbereiding : Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de tuinbonen toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 20 minuten. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Verdun de soep zonodig met een extra scheutje water. Serveer in grote soepkommen, schep er wat yoghurt op en garneer met munt. Suggestie: • In plaats van tuinbonen is broccoli of knolselderij ook heel lekker. • Schep in plaats van yoghurt blokjes feta door de soep. Wijnadvies: Een Elzasser of Italiaanse Pinot Blanc (Pinot Bianco) of een strakke witte Soave uit Veneto (9-11ºC). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 12 g vet: 6 g koolhydraten: 35 g kcal (kj): 242 (1017) -