2 eetl. olijfolie 4 plakken rauwe ham 12 sjalotjes 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 eetl. balsamicoazijn 1 dl rode wijn 8 cherry/kerstomaatjes 4 sneetjes volkorenbrood 4 dunne plakjes zachte geitenkaas 1 klein kropje (rode) sla (radicchio) versgemalen peperVoorbereiding : Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakken rauwe ham licht krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de sjalotjes, halveer ze of snijd ze in vieren. Voeg ze met de tijm, bruine basterdsuiker, balsamicoazijn en wijn bij het bakvet en laat ze 10 minuten zachtjes koken. Halveer de tomaatjes.Voorbereiding : Rooster het volkorenbrood lichtbruin. Leg op vier borden een sneetje brood met daarop een blad rode sla met erin een plakje geitenkaas met de gestoofde sjalotjes en versgemalen peper. Garneer met de plak rauwe ham en sprenkel de rest van de olijfolie over de salade. Suggestie: • De rauwe ham kan worden vervangen door bacon. • Breid de salade naar wens uit met druiven, plakjes peer en geroosterde hazelnoten. Wijnadvies: Neem een verfrissende witte wijn: Soave, Bordeaux Blanc, Bergerac Blanc of een droge Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika (9-11°C). Voedingswaarde per persoon: eiwit: 10 g vet: 12 g koolhydraten: 33 g kcal (kj): 280 (1176) -
Salade van gestoofde sjalotjes, rauwe ham en geitenkaas is een recept van De Virtuele Keuken