1 zak cocktailgarnalen (diepvries, 500 g) 1 zakje stoneleeks (8 stuks) 1 limoen 1 liter kippenbouillon (van tablet) 1 pak noodles (wok express, 2 x 150 g) 2-3 eetlepels rode currypasta (potje a 225 g) 200 g peultjes 125 g taugé 1/2 zak verse koriander (a 15 g), grofgehak; t Bereiden Garnalen in warm water ontdooien en in vergiet laten uitlekken. Stoneleeks in 3 stukken snijden. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In soeppan bouillon aan de kook brengen. Noedels 1 min. verwarmen in soep, eruit nemen en tot gebruik warmhouden. Limoensap en -rasp met currypasta door kippenbouillon roeren. Peultjes en stoneleeks toevoegen en 2 min. meekoken. Garnalen toevoegen en nog 1 min. verwarmen. Noedels in vier wijde soepkommen leggen. Taugé en koriander erover verdelen en hete bouillon erop scheppen. Tip Versterk eventueel de oosterse smaak van deze pittige soep door een scheutje Thaise vissaus en/of Japanse sojasaus toe te voegen. Bevat per eenpersoonsportie energie 430 kCal - eiwit 22 g vet 10 g - koolhydraten 65 g
Pittige noedelsoep met grote garnalen is een recept van De Virtuele Keuken