1 klein bosje dille 125 ml zure room 2 eetl. citroensap 2 eetl. fijngeknipte bieslook 1 bakje tuinkers 4 lange plakken gerookte zalm versgemalen peperVoorbereiding : Houd 4 takjes dille apart voor de garnering. Hak de groene blaadjes van de dille klein. Schep de zure room in een kom en roer het citroensap, de dille en bieslook erdoor. Knip de tuinkers uit het bakje.Voorbereiding : Besmeer elke plak gerookte zalm dun met de gekruide zure room. Eventueel kan de zure room iets verdund worden door er een scheutje melk aan toe te voegen. Rol de plak op. Verdeel de zalmrolletjes over de borden. Bestrooi de rolletjes met versgemalen peper. Leg op elk rolletje een takje dille. Garneer het gerecht met toefjes tuinkers. Suggestie: Roer een klein beetje geraspte mierikswortel (uit een potje) door de zure room. Wijnadvies: Een chenin blanc zou een goede keuze zijn voor dit gerecht. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 8 g vet: 9 g koolhydraten: 2 g kcal (kj): 121 (509)
Gerookte zalmrolletjes met kruidige roomvulling is een recept van De Virtuele Keuken