6 middelgrote preien 3 dl water reepje citroenschil 2 laurierblaadjes 30 g boter 2 el bloem gemalen peper versgemalen nootmuskaat 3 el room 30 g boter (extra) 1 1/2 kop paneermeel Verwarm de oven voor op 200°C. Prei wassen, oud blad verwijderen, in stukken snijden en in de lengte door 4 delen. Met touw vastbinden en in kokend water leggen. In 10 - 20 min. met citroen en laurier gaar koken. Afdrogen en water bewaren. Smelt boter in een pan, voeg bloem toe en al roerende 1 min. koken. Voeg 2,5 dl water toe en roer goed. Op matig vuur al roerende koken tot het sausje dikker wordt. Van het vuur nemen en met peper en nootmuskaat kruiden. Roer de room door de saus. Verdeel de prei in een platte ovenschaal en giet de roomsaus erover. Smelt extra boter, voeg het paneermeel toe en strooi het over de roomsaus. 15 Min. in de oven bruin bakken. Touw van de prei halen en direct serveren. Dit gerecht past goed bij eenvoudig bereide vis of kip.