Salade van witlof, dadels en rauwe ham

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 g rauwe ham 2 eetl. rozijnen (sultana’s) 8 gekonfijte dadels 4 struikjes witlof 25 g gepelde walnoten voor de dressing: 125 ml dikke yoghurt 2 eetl. mayonaise 2 eetl. fijngeknipte bieslook 2 theel. kerriepoeder
Voorbereiding
: Snijd de ham in de breedte in dunne repen. Kook de rozijnen 2 minuten in water en laat ze uitlekken en afkoelen. Schil de dadels en verwijder de pitten. Maak de dressing voor de salade: roer yoghurt, mayonaise, bieslook en kerriepoeder door elkaar. Snijd ongeveer 2 centimeter van het uiteinde van de struiken witlof. Snijd de witlof daarna in de lengte in smalle repen. Verdeel de repen witlof over vier borden en schep de dressing erover. Strooi er rozijnen over en verdeel de hamreepjes en dadels over de salade. Garneer met walnoten. Suggestie: • Vervang de walnoten door pecannoten of geroosterde pijnboompitten. • Vervang de rauwe ham door runderrookvlees. Wijnadvies: Drink hierbij eveneens een Franse chardonnay. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 10 g vet: 13 g koolhydraten: 23 g kcal (kj): 249 (1046)

Salade van witlof, dadels en rauwe ham is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept