250 g rundergehakt 1 ui, gesnipperd 1 stukje foelie 1 liter vleesbouillon (vam tablet) 1 ciabattina of 2-4 dikke sneden pain de campagn; e 1 teentje knoflook, gepeld 3 eetlepels olijfolie extra vierge 1/2 zakje verse munt (a 15 g) 2-3 eetlepels madeira (slijter)Voorbereiding In pan gehakt met vork in stukjes verdelen. Ui en foelie erdoor scheppen. Bouillon toevoegen en geheel langzaam aan de kook brengen. Bouillon 30 min. zachtjes laten trekken. In zeef stuk kaasdoek of schone theedoek leggen. Bouillon boven andere pan door zeef schenken (gehakt geeft bouillon extra smaak en wordt verder niet meer gebruikt). Brood in dobbelstenen snijden. In schaal knoflook boven olie uitpersen, doorroeren en brood hierin omscheppen. Brood in droge koekenpan met antiaanbaklaag al omscheppend goudbruin bakken. Op keukenpapier laten afkoelen. Bereiden Bouillon opnieuw verwarmen. Muntblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden. Madeira door bouillon roeren en zout en peper naar smaak toevoegen. Blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden verdelen. (Aan tafel) hete bouillon erop scheppen. Wijnadvies Friszoete tot halfzoete witte wijnen
Sopa Com Hortelã Fresca - Broodsoep Met Verse Munt is een recept van De Virtuele Keuken