Uien-Tomatensoep Met Port

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 3 eetlepels olijfolie 1 dl rode port 1 liter vleesbouillon (van tablet of uit po; t) 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) 4 sneetjes (bruin) stokbrood
Voorbereiding
: Pel de uien en snijd deze in ringen. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water en pel of snijd ze hierna in stukken. Pel tot slot de teentjes knoflook en hak deze fijn.
Voorbereiding
: Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de uien en de knoflook glazig. Schep dan de tomaten erbij en roerbak een en ander gedurende zo’n 3 minuutjes. Giet vervolgens de bouillon en de port erbij en roer de tijm erdoor. Kook het geheel zachtjes gedurende 15 minuten. Serveer de soep in grote kommen. Leg eerst een sneetje brood op de bodem en giet dan de soep erop.

Uien-Tomatensoep Met Port is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept