500 gram uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 3 eetlepels olijfolie 1 dl rode port 1 liter vleesbouillon (van tablet of uit po; t) 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) 4 sneetjes (bruin) stokbroodVoorbereiding : Pel de uien en snijd deze in ringen. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water en pel of snijd ze hierna in stukken. Pel tot slot de teentjes knoflook en hak deze fijn.Voorbereiding : Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de uien en de knoflook glazig. Schep dan de tomaten erbij en roerbak een en ander gedurende zo’n 3 minuutjes. Giet vervolgens de bouillon en de port erbij en roer de tijm erdoor. Kook het geheel zachtjes gedurende 15 minuten. Serveer de soep in grote kommen. Leg eerst een sneetje brood op de bodem en giet dan de soep erop.