125 g mihoen 1 mango 1 komkommer 1/2 zakje verse munt (à 15 g) 2 rode pepers 2 limoenen 2 eetlepels thaise vissaus 3 eetlepels roerbakolie 2 theelepels suiker 4 blaadjes ijsbergsla Bereiden Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water ca. 4 minuten laten wellen. Mihoen overdoen in vergiet, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Mango schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Komkommer goed schoonboenen en in lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen, komkommerhelften in stukken van ca. 10 cm en vervolgens in reepjes snijden. Blaadjes van munt in reepjes snijden. Rode peper tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden. Peper in ringetjes snijden. Limoenen uitpersen. In kom dressing kloppen van limoensap, vissaus, roerbakolie en suiker. Mihoen in schaal doen en omscheppen met dressing, helft van peperringetjes en reepjes mango, komkommer en munt. Blaadjes sla op kleine borden leggen en vullen met mihoensalade. Salade bestrooien met rest van rode peper. Tip Voor een pittiger salade de peperzaadjes niet verwijderen. Wijnadvies Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen Bevat per eenpersoonsportie energie 250 kCal - eiwit 4 g vet 8 g - koolhydraten 43 g