1 schoongemaakte en in roosjes verde; elde bloemkool 3 geschilde en in blokjes gesneden a; ardappelen 3 eetlepel(s) olijfolie 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 theelepel(s) harissa 50 ml water 3 eetlepel(s) citroensap 1 theelepel(s) gemalen karwijzaadjes 1 blikje ansjovisfilets 1 zout Kook de roosjes bloemkool met de blokjes aardappel in wat water met zout ca. 15 minuten. Laat de groenten goed uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook ca. 2 minuten. Voeg de harissa, het water, het citroensap en de gemalen karwij toe. Roer alles goed dooreen. Laat de ansjovis uitlekken. Houd enkele filets achter voor het garneren en snijd de rest van de ansjovisfilets in zeer kleine stukjes. Voeg de stukjes ansjovis en de uitgelekte roosjes bloemkool en blokjes aardappel aan de saus toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken. Doe het mengsel in een schaal en garneer het gerecht met de achtergehouden ansjovisfilets. Serveer het voorgerecht warm of koud en geef er brood of rijst bij. bron : Heerlijke gerechten uit Noord-Afrika / red. Wiebe Andringa :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 15.01.2003 :Fingerprint : 26450889,459712939,Kalorio