Aardappel-erwtensoep met broccoli

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 small kip van +- 1 kg, in stukken 1 zout 1 peper 5 peperkorrels, geplet 1 stukje foelie 5 takjes bladselderij 1 ui, in stukken 500 gm aardappelen, grof gesneden 500 gm diepvriesdoperwten 500 gm broccoli, in roosjes 2 dunne preien, in dunne ringen Zet de kip in een grote pan op met zo veel koud water dat hij net onderstaat. Voeg 1 theelepel zout, de peperkorrels, foelie, selderij en de ui toe en breng het langzaam aan de kook. Laat de bouillon +- 45 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan. Zeef de bouillon, schenk deze terug in de pan en voeg de aardappelen en de doperwten toe. Kook de soep nog 20 minuten op een zacht vuur. haal ondertussen het kippenvlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Pureer de soep. Voeg de broccoli en de preiringen toe en kook de soep nog 8 minuten op zacht vuur. Voeg de laatste minuut het kippenvlees toe en warm dit even mee. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Voorbereiding
stijd: +- 1 1/2 uur Bron: Nynke v.d. Kooi :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3

0.1

0.2002 :Fingerprint : 26450889,459712899,Kalorio

Aardappel-erwtensoep met broccoli is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept