1 small kip van +- 1 kg, in stukken 1 zout 1 peper 5 peperkorrels, geplet 1 stukje foelie 5 takjes bladselderij 1 ui, in stukken 500 gm aardappelen, grof gesneden 500 gm diepvriesdoperwten 500 gm broccoli, in roosjes 2 dunne preien, in dunne ringen Zet de kip in een grote pan op met zo veel koud water dat hij net onderstaat. Voeg 1 theelepel zout, de peperkorrels, foelie, selderij en de ui toe en breng het langzaam aan de kook. Laat de bouillon +- 45 minuten zachtjes trekken met het deksel schuin op de pan. Zeef de bouillon, schenk deze terug in de pan en voeg de aardappelen en de doperwten toe. Kook de soep nog 20 minuten op een zacht vuur. haal ondertussen het kippenvlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. Pureer de soep. Voeg de broccoli en de preiringen toe en kook de soep nog 8 minuten op zacht vuur. Voeg de laatste minuut het kippenvlees toe en warm dit even mee. Breng de soep op smaak met zout en peper.Voorbereiding stijd: +- 1 1/2 uur Bron: Nynke v.d. Kooi :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 3