15 teentjes knoflook 1 stronkje broccoli 4 eetlepel(s) boter 3 eetlepel(s) bloem 1 theelepel(s) zout 1/2 theelepel(s) zwarte peper 450 ml melk 450 ml bouillon 1 crème fraîche naar smaak 1 paprikapoeder Breng water aan de kook en laat de teentjes knoflook 1 minuut meekoken (of 1/2 minuut, als ze aan de kleine kant zijn). Haal ze uit het water, schil ze en maak ze fijn (met de pers of het mes). Snijd de broccoli in roosjes en maak kleine stukjes van de steeltjes (snijd de meest houterige delen weg). Kook de broccoli tot ze zacht is en giet ze af (vang het kookvocht op). Smelt de boter in een sauspan en fruit er de knoflook in. Voeg de bloem, zout en peper snel toe, blijf een minuut doorroeren en voeg dan de melk en de bouillon toe. Klop met een garde tot de soep bindt. Pureer de broccoli in de keukenmachine of passe-vite met een beetje van de saus en blijf saus toevoegen tot alle broccoli fijn is gemaakt. Kruid naar smaak bij en maak de soep met crème fraîche op de gewenste dikte. Serveer de soep met een beetje paprikapoeder erover. Deze rijke, crèmige soep smaakt de tweede dag nog beter en kan koud en warm worden geserveerd. Voeg de tweede dag nog wat crème fraîche toe. Bron: mailinglist De Heksenketel :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 17.11.2002 :Fingerprint : 26450889,459712951,Kalorio