4 moten kabeljauw a ca. 250 gr 4 eetlepel(s) citroensap 1 zout, peper 1 geschilde en in plakken gesneden g; rote winterwor 750 gm geschilde en in dunne plakjes gesn; eden aardappe 1 schoongemaakte en in ringen gesned; en grote ui 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie 750 deciliter visbouillon of water 250 deciliter droge witte wijn 3 eetlepel(s) olijf- of zonnebloemolie Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper. Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel. Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper. Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Serveer de vissoep als complete maaltijd. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :