4 gedroogde chinese paddestoelen 225 gm kip 115 gm eiermie 1 teentje knoflook 1 eetlepel(s) fijngesneden gember 1/4 witte kool (fijngesneden) 600 deciliter kippebouillon 2 losgeklopte eieren 1 eetlepel(s) arachide-olie 1 eetlepel(s) sojasaus 1 eetlepel(s) sherry 1 eetlepel(s) water 1 theelepel(s) maizena 2 fijngesneden sjalotten Arachide-olie is uit pinda's geperst, kijk in de toko. Chinese paddestoelen, kijk in de toko. Gember, gebruik de verse worteltok, kijk in de toko. Laat de Chinese paddestoelen 20 minuten in water weken en snijd ze in smalle reepjes. Laat de mie in heet water met zout wellen, dit duurt 20 minuten. Spoel de mie daarna met koud water af. Verhit de wok en doe er de olie in, voeg de uitgeperste teentjes knoflook en de gember toe en laat dit 5 minuten bakken. Voortdurend roeren. Haal de gember en de knoflook eruit en bak de kip enkele minuten in de wok tot ze wit is. Voeg de paddestoelen, sjalot, kool en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten sudderen. Roer de eieren erdoor zodat er draden gevormd worden. Meng de maizena met het water en roer dit door de soep. Laat dit 2 minuten koken tot de soep wat dikker is geworden. Voeg de mie, sojasaus (te vervangen door ketjap) en de sherry toe en serveer de soep direct. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :