1/2 liter kippebouillon getrokken van 100 gr; kippepoelet 1 eetlepel(s) van de dunst mogelijke vermicelli; of laksa 1/2 kp flinterdun gesneden prei 1 theelepel(s) ve-tsin 1 zout en/of bouillontablet naar sma; ak 1/2 theelepel(s) djahe 1/2 teentje knoflook 1 eetlepel(s) rijstwijn of sherry 1 ei Trek de bouillon van het kippevlees. Haal het vlees dan uit de bouillon, snijd het zeer fijn en doe het terug in de bouillon. Voeg de vermicelli, de djah‚, zout en/of bouillontablet toe. Voeg, als de vermicelli gaar is, de rijstwijn of sherry toe. Voeg vlak voor het opdienen de ve-tsin, eiergelei en de prei toe. Eiergelei: Klop het ei los met wat peper en zout. Giet de massa in een dik beboterde vuurvast schaaltje en zet dit in een pannetje water dat tegen de kook aan wordt gehouden. Stoom de eiermassa in ca. 10 minuten gaar. Laat de eiergelei afkoelen en snijd er kleine blokjes van. Laksa is Chinese vermicelli, gemaakt van katjang iodjoemeel. Laksa moet 1/2 uur in heet water weken, waarna ze er transparant uit ziet. Knip de laksa daarna tot korte sliertjes. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :