250 gm sperziebonen 3 worteltjes 200 gm kalkoenfilet 1 bosui 250 gm chinese mie 1 eetlepel(s) (arachide)olie 700 deciliter kippebouillon 1 vijfkruidenpoeder (toko) 1 peper, zout Haal de boontjes af en breek ze in stukjes. Schrap de worteltjes en snijd ze in schuine plakjes. Snijd de kalkoen in dunne reepjes. Snijd de bosui in ringetjes. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olie in een ruime soeppan. Voeg de sperziebonen en de wortel toe en fruit deze tot ze glazig zijn. Bak de kalkoenreepjes 2 minuten al omscheppend mee. Schenk de hete bouillon erbij en breng alles aan de kook. Laat de soep 7 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn. Schep de mie erdoor en warm goed door. Breng de soep op smaak met een mespunt vijfkruidenpoeder en wat peper en zout. Garneer de soep met de bosui. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :