3 aardappelen, (ca 500 gram) 1 courgette, (ca 300 gram) 2 vleesbouillontabletten, 4 takjes peterselie, 10 sprietjes bieslook, 1 pakje verse roomkaas met tuinkruid; en # 150 gram, 1 zouten peper, Extra nodig: staafmixer. Aardappelen schillen, wassen en in kleine blokjes snijden. Courgette wassen en in blokjes snijden. In een pan doen: aardappel-, courgetteblokjes, 1 liter water en bouillontabletten. Aan de kook brengen en met een deksel op de pan in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Pan van het vuur nemen en met een staafmixer de blokjes pureren tot een mooie gladde soep. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. De bieslook en peterselie boven een kopje fijnknippen. Courgette-aardappelsoep in ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Verse roomkaas met kruiden toevoegen en al roerend zachtjes laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. De soep in vier diepe borden scheppen. Kruidenmengsel erover strooien. Serveren met soepstengels. bereidingstijd: 25 + 15 minuten Bevat per persoon: 180 kcal / 11 g vet / 5 g eiwit / 15 g koolhydraten :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. :