Bereiding
75 gm gort 2 liter water 1 mergpijp 500 gm varrkenspoulet 75 gm rijst 500 gm boerenkool 2 preien 1 ui 1 rookworst 1 zout 1 versgemalen peper ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*
3
0.0;
3.02
Voorbereiding: Was de gort en laat een nacht weken. Doe de volgende dag 2 liter water met de mergpijp in een grote pan, breng aan de kook en laat 1 uur op laag vuur trekken. Doe dan de varkenspoulet erbij en laat alles nog eens een 1 uur op laag vuur zachtjes doorkoken. Haal de mergpijp uit de bouillon. Voeg vervolgens de gort, de gewassen rijst, de gewassen en fijngehakte boerenkool, de schoongemaakte en in ringen gesneden prei en de schoongemaakte en fijngesnipperde ui erbij. Laat de soep dan nog eens 30 minuten zachtjes doorkoken en leg de laatste 15 minuten de rookworst erin. Haal de worst uit de pan, snijd de worst in plakjes en die die terug in de soep. Maak de boerenkoolsoep ten slotte op smaak af met wat zout en versgemalen peper. Bron: een Drenthse grootmoeder. :Energie : 0 kcal :Quelle : jantenkate :Erfasser : *RK*
3
0.0
3.02 von :Letzte Aender. :
5.0
4.2002 :Fingerprint : 26450889,459712988,Kalorio