1 small pakje diepvries spinazie (grofgesn; eden) 2 plakjes rauwe ham 4 eieren 50 gm geraspte extra belegen kaas 20 gm boter 8 lapjes diepvries bladerdeeg (10 x; 10 cm)Voorbereiding : Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Knijp het vocht uit de spinazie. Snijd de plakken ham in stukjes. Klop 2 eieren las. Meng spinazie, ham, eieren en kaas door elkaar. Smeer de binnenkant van 8 soufflébakjes (doorsnede 8 cm) in met boter. Laat de deeglapjes ontdooien en rol ze nog iets dunner uit tot een formaat van ca. 12x12 cm. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de overige 2 eieren in circa 8 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.Voorbereiding : Leg in elk soufflébakje een lapje bladerdeeg. Knip de punten met een schaar af, zodat er een ronde vorm ontstaat. Vul het deeg met het spinaziemengsel. Zet de bakjes circa 20 minuten in de oven. Schep voorzichtig de spinazienestjes uit de bakjes. Garneer de nestjes met de fijngehakte eieren. Wijntip: Zo'n spinaziegerecht vraagt zowel strakke, droge witte wijnen als frisse rosés en dito jonge rode wijnen. Hun frisse, sprankelende en fruitige eigenschappen zijn belangrijk. :Energie : 0 kcal :Letzte Aender. : 1.0
2.2002 :Fingerprint : 26450889,459713002,Kalorio
Franse bladerdeegnestjes met spinazie en plakjes ei is een recept van De Virtuele Keuken