1 kleine knolselderij 2 stevige appels 2 eetlepels cognac 4 hertenbiefstukjes (ca 200 gram elk) 100 gram boter wat zout en wat versgemalen peper 2 eetlepels bieslook wat nootmuskaat 125 ml crème fraîcheVoorbereiding : Snijd de knolselderij in plakken. Bewaar de mooie groene blaadjes voor de garnering. Verwijder de schil. Snijd de knolselderij nu in dobbelstenen. Schil vervolgens de appels. Snijd deze in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel de parten met cognac. Voorbereiding : Kook de knolselderij in gezouten water in pakweg 15 minuten gaar. Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstukjes snel aan beide kanten. Reken op ongeveer 4 minuten per kant (de juiste baktijd hangt af van de dikte van het vlees). In ieder geval dient het vlees van binnen rosé gebraden te zijn. Schep de biefstukjes uit de pan en bestrooi ze met wat zout en peper. Dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Bak in het achtergebleven braadvet de parten appel aan beide kanten lichtbruin. Giet nu de gare knolselderij af. Pureer de dobbelstenen met een staafmixer of andere keukenmachine. Breng de puree op smaak met wat peper, zout, bieslook en nootmuskaat. Roer dan de crème fraîche door deze puree. Verdeel de hertenbiefstukjes, de gebakken appel en knolselderijmousse over de borden. Giet het braadvocht over het vlees. Garneer de knolselderijmousse met selderijblad.
Hertenbiefstukjes met gebakken appel en knolselderijmousse is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstukjes met gebakken appel en knolselderijmousse