400 g kruimige aardappels 300 g knolselderij, in blokken zout peper uit de molen 30 g boter of margarine 2 parelhoenborstfilets, à 150 g 3/4 dl gevogeltefond (pot) 3/4 dl slagroom 1 el grove mosterd 2 el fijngesneden salieblaadjes en 2 bla; adjes om te garneren 1 appel, geschild en in blokjes Kook de aardappels en knolselderij in water met iets zout in ± 20 min. gaar. Kruid de parelhoenfilets met zout en peper. Verhit 20 g van de boter en bak de parelhoen op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak de parelhoen in ± 10 min. gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm (bijvoorbeeld in de oven). Roer de fond en de slagroom door het bakvet en laat het ± 2 min. inkoken. Roer de mosterd en de salie door de saus en breng op smaak met zout en peper. Verhit in een andere koekenpan de rest van de boter en roerbak de appelblokjes bruin. Giet de aardappels af en stamp het mengsel tot een grove puree. Roer de appelblokjes erdoor en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 2 borden, leg de parelhoen erop, giet wat van de saus over en om de stamppot en garneer met een salieblaadje. voedingswaarde : 660 kcal. p.p.
Parelhoen met mosterdsaus en appel-knolselderijstamppot is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes