Bereiding
1 kilo mosselen 2 tenen knoflook 2 tomaten 1 geroosterde paprika (pot) 1/2 eetlepel verse tijm 2 theelepels oregano 1 dl medium dry sherry 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie peper
Voorbereidingswijze 1. Hak de tenen knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes
2. Schenk de sherry met 1 eetlepel olijfolie in een grote pan
3. Voeg de knoflook, tomaat, paprika, tijm en oregano toe
4. Was de mosselen. Verwijder de kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dicht gaan. Leg de mosselen in de pan
5. Smoor de mosselen afgedekt op matig vuur in ca. 5-8 minuten gaar, totdat alle mosselen openstaan
6. Schep demosselen in een schaal en laat het smoorvocht op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot een dikke saus
7. Verwijder van elek mossel 1 schelp. Leg de mosselen in de andere schelp op een mooie platte schaal
8. Klop 2 eetlepels olijfolie door de saus en voeg peper naar smaak toe. Schep de saus over de mosselen en strooi er peterselie over. Seveer koud of warm.