Spinazieschotel uit de wok

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 eieren versgemalen peper zout 1 theelepel paprikapoeder 2 sjalotjes (of 1 ui) 3 teentjes knoflook 200 gram kastanjechampignons 50 g geschaafde amandelen 3 eetlepels olijfolie 900 gram spinazie
Voorbereiding
: Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel er koud water over, pel ze en hak ze fijn. Meng er peper, zout en paprikapoeder door. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze. Borstel de champignons of veeg ze schoon met keukenpapier. Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Bereiden: Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de sjalotjes en knoflook. Schep de champignons erdoor, bak 3 minuten en voeg de spinazie toe. Bak op een hoge stand al omscheppend 4 minuten. Voeg peper en zout toe. Schep het spinaziemengsel in een schaal, verdeel de gehakte eieren erover en bestrooi met de geroosterde amandelen. Serveersuggestie: Lekker met rösti of aardappelpuree. Tip: - De schotel kan uitgebreid worden met blokjes kaas.
- In plaats van spinazie is paksoi met Chinese kool ook heel lekker.
-

Spinazieschotel uit de wok is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige aardappel-spinazieschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van spinazie met kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige pastaschotel met spinazie
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziefusilli uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept