4 teentjes knoflook 1 rood spaans pepertje 300 g spaghetti 75 cl olijfolie 10 blaadjes basilicumVoorbereiding : Ontvel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Verwijder het steeltje van het pepertje. Snijd het pepertje in dunne ringetjes en verwijder de pitjes.Voorbereiding : Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gesneden pepertje op een matige hittebron gedurende een minuut of vijf. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de spaghetti uitlekken. Doe de spaghetti in een verwarmde schaal en schep olie, knoflook en pepertje erdoorheen. Garneer het gerecht met in stukjes gescheurde blaadjes basilicum. Suggestie: Voeg aan de knoflook en peperringetjes enkele in kleine stukjes gesneden ansjovis uit blik toe. Wijnadvies: Lekker met een Grenache Rosé, bijvoorbeeld van Jean Louis Cevenne of een rode Côtes du Roussillon. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 9 g vet: 20 g koolhydraten: 55 g kcal (kj): 436 (1832)
Spaghetti met knoflook, olie en peper is een recept van De Virtuele Keuken