Spaghetti met knoflook, olie en peper

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 teentjes knoflook 1 rood spaans pepertje 300 g spaghetti 75 cl olijfolie 10 blaadjes basilicum
Voorbereiding
: Ontvel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Verwijder het steeltje van het pepertje. Snijd het pepertje in dunne ringetjes en verwijder de pitjes.
Voorbereiding
: Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gesneden pepertje op een matige hittebron gedurende een minuut of vijf. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de spaghetti uitlekken. Doe de spaghetti in een verwarmde schaal en schep olie, knoflook en pepertje erdoorheen. Garneer het gerecht met in stukjes gescheurde blaadjes basilicum. Suggestie: Voeg aan de knoflook en peperringetjes enkele in kleine stukjes gesneden ansjovis uit blik toe. Wijnadvies: Lekker met een Grenache Rosé, bijvoorbeeld van Jean Louis Cevenne of een rode Côtes du Roussillon. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 9 g vet: 20 g koolhydraten: 55 g kcal (kj): 436 (1832)

Spaghetti met knoflook, olie en peper is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept