1 pakje sofine tofu basis 400 g roerbak groentepakket met rode pepe; r 1 blikje (200 g) ananasstukjes conimex woksaus sweet en sour conimex wok olie 2 eetlepels fijngehakte peterselie 0,5 pak conimex mihoenVoorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Giet het vocht van de tofu, laat het uitlekken en dep zoveel mogelijk vocht op met keukenpapier. Snijd de tofu in kleine blokjes. Halveer de rode peper (uit het groentepakket), verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tofublokjes en de peperreepjes (hoe meer, hoe heter!) ca. 3 minuten. Voeg de groenten toe en roerbak deze ca. 3 minuten mee. Voeg dan de mihoen, de ananasstukjes met het sap en de woksaus naar smaak (ca. 5 eetlepels) toe en warm alles goed door. Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Bevat per portie: Energie 730 kcal Eiwitten 28 g Vet 27 g Koolhydraten 94 g Prijs per persoon: ca. € 3,30 Klik op voor meer informatie. Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Sweet en sour tofu met ananas en peper is een recept van De Virtuele Keuken