750 gm schoongeborstelde aardappelen 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 2 teentjes knoflook; uitgeperst 1 schoongemaakte, ontzade en in stuk; ken gesneden rode peper 100 gm in blokjes gesneden witte meikaas 100 gm gemalen walnoten 200 deciliter melk 3 gepelde en overlangs gehalveerde h; ardgekookte eieren 1 enkele zwarte olijven Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af, pel ze en snijd ze in flinke blokken. Leg de blokken aardappel op een schaal en houd ze warm. Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook 3 minuten. Pureer het gefruite uimengsel met de stukken rode peper, de blokjes kaas, de gemalen walnoten, de melk en de rest van de olie in een foodprocessor of andere keukenmachine. Schenk de saus over de warm gehouden blokken aardappel en garneer het ge- recht met de gehalveerde eieren en wat zwarte olijven.
Aardappelen met kaas-peper-walnootsaus is een recept van De Virtuele Keuken