Aardappeltaart met salieblaadjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 grote ui, geschild en fijngesneden 1 boter 1 1/2 kg aardappelen (bv. bintje) 1 peper 1 zout 100 gm harde geraspte belgische kaas (bv.; breugelkaas) 1 salie Fruit de ui goudgeel in boter. Snij de geschilde aardappelen in dunne schijfjes van 1/2 cm doorsnee en leg die in laagjes in een ingevette springvorm. Bestrooi elke laag met peper, zout, geraspte kaas en gebakken ui. Ga verder tot de vorm gevuld is. Bedek met aluminiumfolie en bak l 1/2 uur in een op 180 ° C voorverwarmde oven. Verwijder na l uur en 10 minuten het aluminiumfolie en leg enkele klontjes boter op de taart. Bestrooi eventueel nog met een restje kaas. Haal uit de vorm jen gameer met gefrituurde verse salie. Culi-tip: Je hoeft tijdens het bakken niet bij de oven te blijven. Ideaal tijdens een etentje!

Aardappeltaart met salieblaadjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept