1 grote ui, geschild en fijngesneden 1 boter 1 1/2 kg aardappelen (bv. bintje) 1 peper 1 zout 100 gm harde geraspte belgische kaas (bv.; breugelkaas) 1 salie Fruit de ui goudgeel in boter. Snij de geschilde aardappelen in dunne schijfjes van 1/2 cm doorsnee en leg die in laagjes in een ingevette springvorm. Bestrooi elke laag met peper, zout, geraspte kaas en gebakken ui. Ga verder tot de vorm gevuld is. Bedek met aluminiumfolie en bak l 1/2 uur in een op 180 ° C voorverwarmde oven. Verwijder na l uur en 10 minuten het aluminiumfolie en leg enkele klontjes boter op de taart. Bestrooi eventueel nog met een restje kaas. Haal uit de vorm jen gameer met gefrituurde verse salie. Culi-tip: Je hoeft tijdens het bakken niet bij de oven te blijven. Ideaal tijdens een etentje!