1 zeer grote gesnipperde ui 1 olijfolie 500 gm snijbiet 1 pot of blik kikkererwten 75 gm rozijnen 100 gm rauwe rijst 2 yams 1 enkele verse tomaten 1 teentje knoflook (of naar smaak me; er) 1 zout, peper en Tabasco naar smaak Verhit de olie en fruit de ui, de knoflook en de witte stelen van de snijbiet tot ze bijna zacht zijn. Voeg het fijngehakte snijbietgroen toe en fruit het even mee. Schil de yams of boen ze goed schoon en snijd ze in dikke plakken. Voeg de kikkererwten, rozijnen, yams, tomaten en zout en peper toe en laat alles een paar minuten koken. Maak in het midden van het mengsel een kuiltje, doe de rijst daarin en druk die in het mengsel tot hij net onder staat. Leg het deksel op de pan en laat het geheel koken tot de rijst gaar is (25 minuten). Voeg naar smaak Tabasco toe.