Bujhia (aardappel-sperziebonenschotel)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 g aardappelen 300 g sperziebonen 1 ui 1 stuk verse gemberwortel (± 7 cm) 8 teentjes knoflook 5 el (zonnebloem)olie 1/2 theelepel komijnzaadjes 1,25 eetlepel sambal oelek (1 tl zwarte komijnzaadjes)* zout 1/2 blik gepelde tomaten (nettogewich; t ± 445 g) * Ook wel 'black cumin' genoemd. Dit zijn zaadjes die aan het gerecht een bepaalde aromatische geur geven. Te koop in Indiase/Pakistaanse en Turkse winkels. Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water bewaren. Sperziebonen afhalen en wassen. In schuine stukjes van ± 1 cm snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Gemberwortel schillen. Knoflook pellen. In mengbeker gemberwortel en knoflook pureren. Aardappelen in vieren snijden. In braadpan olie verhitten. Ui ± 2 min. knapperig en bruin bakken. Erdoor roeren: komijnzaadjes, gember-knofookmengsel, sambal, (zwarte komijnzaadjes) en ½ dl water. (Pas op voor spetters!) ½ min. meebakken. Aardappelen en sperziebonen erdoor scheppen. ± 5 min. op matig vuur koken. Regelmatig roeren. Eventueel 1 tl zout toevoegen. Tomaten met vocht erdoor scheppen. Met deksel op pan in nog ± 20 min. zachtjes gaar koken. Tomaten stuk maken. Overdoen in schaal. voedingswaarde : 185 kcal p.p.

Bujhia (aardappel-sperziebonenschotel) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise sperziebonenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken sperziebonen met bacon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenschotel met groene asperges
0 min
Bekijk recept
Sperziebonenschotel
30-60 min -
Bekijk recept