500 g aardappelen 300 g sperziebonen 1 ui 1 stuk verse gemberwortel (± 7 cm) 8 teentjes knoflook 5 el (zonnebloem)olie 1/2 theelepel komijnzaadjes 1,25 eetlepel sambal oelek (1 tl zwarte komijnzaadjes)* zout 1/2 blik gepelde tomaten (nettogewich; t ± 445 g) * Ook wel 'black cumin' genoemd. Dit zijn zaadjes die aan het gerecht een bepaalde aromatische geur geven. Te koop in Indiase/Pakistaanse en Turkse winkels. Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water bewaren. Sperziebonen afhalen en wassen. In schuine stukjes van ± 1 cm snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Gemberwortel schillen. Knoflook pellen. In mengbeker gemberwortel en knoflook pureren. Aardappelen in vieren snijden. In braadpan olie verhitten. Ui ± 2 min. knapperig en bruin bakken. Erdoor roeren: komijnzaadjes, gember-knofookmengsel, sambal, (zwarte komijnzaadjes) en ½ dl water. (Pas op voor spetters!) ½ min. meebakken. Aardappelen en sperziebonen erdoor scheppen. ± 5 min. op matig vuur koken. Regelmatig roeren. Eventueel 1 tl zout toevoegen. Tomaten met vocht erdoor scheppen. Met deksel op pan in nog ± 20 min. zachtjes gaar koken. Tomaten stuk maken. Overdoen in schaal. voedingswaarde : 185 kcal p.p.
Bujhia (aardappel-sperziebonenschotel) is een recept van De Virtuele Keuken