Bereiding
50 gram boter 2 eetlepels rode pesto 1 teentje knoflook 1 foccacia- of ciabattabrood 3 vleestomaten 150 gram mozzarella 4 eieren 2,5 dl melk versgemalen peper wat zout 1 eetlepel gehakte italiaanse kruiden (oregano; , tijm, basilicum) takje tijm of basilicum 100 gram geraspte kaas
Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter met de pesto en het geperste teentje knoflook. Snijd het brood in dunne schuine plakken en besmeer ze aan één kant met de pestoboter. Kruis de vleestomaten in, leg ze even in heet water, pel ze en snijd ze in plakken. Snijd ook de mozzarella in plakjes.
Voorbereiding: Leg afwisselend plakjes brood, mozzarella en tomaten schuin achter elkaar in een lage ovenschaal en wel zo dat de lagen elkaar iets overlappen. Klop vervolgens de eieren met de melk, wat peper en zout en de Italiaanse kruiden. Giet dit mengsel over het brood, de tomaten en de mozzarella. Strooi nu de geraspte kaas erover en schuif het gerecht in de oven totdat het na zo’n 35 minuten gaar en goudbruin is. Garneer het gerecht met tijm of basilicum.