mespunt gemalen kruidnagel 1/2 theelepel gemberpoeder (djahé) 1/2 theelepel kaneel 1/2 theelepel gemalen kardamom 100 gram gedroogde abrikozen mespunt gemalen komijn (djinten) peper, zout 1 teentje knoflook 1 bakje quornstukjes (175 gram) 1 ui 1 eetlepel olie 100 gram gezeefde tomaten (pak)Voorbereiding Meng de specerijen met peper en zout en pers er een teentje knoflook boven uit. Meng dit door de Quorn en laat het een half uur in de koelkast intrekken. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwarm de olie en bak hierin de Quorn met de ui goudbruin. Voeg de gezeefde tomaten toe met de abrikozen en 1 dl weekwater. Stoof het gerecht 20 minuten. Was de abrikozen en laat ze enkele uren in warm water wellen. Menusuggestie Lekker met roergebakken groene kool en rijst. Bevat per persoon: Energie 290 kcal, 1220 kJ, Eiwit 16 gram, Vet 8 gram, Koolhydr.39 gram