300 g sojabonen* 1 kruidenbouillontablet 2 uien 1 grote komkommer (± 750 g) 2 augurken 1 zure appel 1 el citroensap 4 takjes peterselie 2 el boter of margarine 1 tl kruizemunt 1 tl basilicum zout peper 1 zakje kerriesaus melk volgens gebruiksaanwijzing 2 el zure room * In dit recept kunt u de sojabonen ook vervangen door 1 l pot witte bonen. Dan bent u in een half uurtje klaar. In kom met ruim koud water sojabonen ± 24 uur weken. In zeef geweekte bonen afspoelen. In pan met ruim water en bouillontablet, sojabonen in ± 2 uur gaarkoken. Afgieten, 3 el kookvocht opvangen en in kopje doen. Uien pellen en snipperen. Komkommer schillen en in blokjes snijden. Augurken in stukjes snijden. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. In kopje peterselie fijnknippen. In pan boter verhitten. Ui ± 5 min. fruiten. Helft van ui uit pan scheppen. Aan ui in pan toevoegen: sojabonen, 3 el kookvocht, komkommer, augurk, appel, kruizemunt, basilicum, zout en peper. ± 10 min. zachtjes laten stoven. Intussen in steelpan kerriesaus maken volgens gebruiksaanwijzing. Gefruite ui en zure room erdoor roeren. Overdoen in sauskom. Sojabonenschotel overdoen in schaal. Peterselie erover strooien. voedingswaarde : 470 kcal p.p. voor- / bereidingstijd : 26 / ½ uur