1 rode peper 2 teentjes knoflook 2 sjalotjes 1 gele paprika 250 gm broccoli 200 gm sugarsnaps 1 mango 2 limoenen 2 eetlepels sesamolie 150 ml groentebouillon (van tablet) 5 eetlepels sojasaus 1 eetlepel honing 1 eetlepel gembersnippers op siroop 1 zout 1 versgemalen zwarte peper 250 gm pandanrijst 1/2 eetlepel citroenrasp Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Hak de gepelde knoflook en sjalotjes fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de broccoli in roosjes en maak de sugarsnaps schoon, kook ze beide 2 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil de mango, verwijder de pit en verdeel de vrucht in blokjes. Pers de limoenen. Verhit 1 eetl. sesamolie. Fruit hierin de rode peper, knoflook en sjalotjes. Voeg 2 eetl. bouillon en 2 eetl. sojasaus toe. Voeg ¾ deel van het limoensap, honing en gembersnippers toe. Verwarm alles tot een lichtgebonden saus. Verhit de rest van de olie. Roerbak hierin de groenten 3 minuten, voeg de rest van de bouillon toe en schep de mango erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep citroenrasp en de rest van het limoensap door de rijst. Verdeel de rijst over de borden, schep de groenten erop en giet de saus erover.
Thais groentepannetje met citroenrijst is een recept van De Virtuele Keuken