350 g geschrapte krielaardappelen 1 kruidenbouillontablet 150 g geschrapte worteltjes 1 ui 1/2 eetlepel (zonnebloem)olie 1/2 theelepel rozemarijnnaaldjes 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 teentje knoflook 200 g tahoe 1 1/2 eetlepel rozijnen 3 el sojasaus 500 g paksoi 4 el crème fraîche Grote aardappelen halveren. In pan met weinig water en bouillontablet, aardappelen ± 5 min. zachtjes koken. Intussen worteltjes in plakjes van ± ½ cm dikte snijden. Aan aardappelen worteltjes toevoegen. Met deksel op pan in nog ± 15 min. zachtjes gaar koken. Intussen ui pellen en in schijfjes snijden. In grote pan olie met rozemarijnnaaldjes en komijnpoeder verhitten. Ui ± 3 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tahoe in blokjes van ± 1 cm snijden. In zeef rozijnen afspoelen. Aan ui toevoegen: tahoe, rozijnen en 2 el sojasaus. Door elkaar scheppen. Met deksel op pan ± 10 min. zachtjes verwarmen. Intussen paksoibladeren wassen en uitslaan. Dikke nerven eraf snijden (deze worden niet gebruikt). Stelen in ½ cm brede stukjes snijden, bladeren in 1 cm brede stukjes snijden. Paksoi door tahoemengsel scheppen en ± 2 min. meebakken. 3 el kookvocht van aardappel-wortelmengsel toevoegen. Rest van aardappel-wortelvocht afgieten. Aardappel-wortelmengsel door tahoemengsel scheppen. Crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met 1 el sojasaus. Overdoen in schaal. voedingswaarde : 500 kcal p.p.