Ye cai chao doufu (roergebakken tofu met paprika en broccoli

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 g panklare broccoli, in roosjes 1 rode peper 3 el olie 325 g tofu naturel, in blokjes 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 rode paprika’s, in reepjes 1 el droge sherry 2 el lichte sojasaus 150 ml groentebouillon (van tablet) 1 el sesamolie 1/2 eetlepel maïzena 1/4 zakje knoflookbieslook (à 20 g),; fijngesneden In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2 - 3 min. koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Peper halveren en zaadjes eruit schrapen. In wok olie verhitten tot hij walmt. Tofu met peper mooi bruinbakken. Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken. Peper weggooien. Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt). In wok knoflook, paprika en broccoli 3 - 4 min. roerbakken. Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen. Maïzena losroeren met 1 el water en al roerend aan gerecht toevoegen. Nog even verwarmen tot saus gaat binden. Tofu erdoor scheppen en verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met bieslook. Lekker met mie.

Ye cai chao doufu (roergebakken tofu met paprika en broccoli is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

He Ye Bing
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
China:Gwoo Lo Ye Lau
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hai xian ye cai wan dou (broccoli en peultjes met hoisinsaus
Bekijk recept