300 g geschrapte jonge worteltjes 200 gezouten pinda´s 500 g geschaafde snijbonen conimex woksaus chili gember conimex ketjap asin 1 pak conimex mihoen conimex seroendeng conimex wok olieVoorbereiding Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Hak de pinda´s grof. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de wortelplakjes en snijbonen ca. 5 minuten voorzichtig gaar. Voeg de mihoen, de grofgehakte pinda´s en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) toe en roerbak voorzichtig nog 2 minuten. Schep de mihoen in diepe borden of kommen en bestrooi met wat seroendeng. Bevat per portie: Energie 785 kcal Eiwitten 21 g Vet 42 g Koolhydraten 80 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
Chili-gembermihoen met zomergroenten is een recept van De Virtuele Keuken