1 aubergine 1 courgette 1 grote rode paprika 1 grote ui 2 teentjes knoflook 500 gr. tomaten 400 gr. kipfilet peper, zout 3 el. olijfolie 1 tl. chilipoeder 1/2 el. provençaalse kruidenVoorbereiding : Was de aubergine en de courgette en snijd ze in stukken. Strooi er zout over en laat ze even zo liggen. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui grof en hak de teentjes knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op matig vuur lichtbruin. Dep de aubergine en de courgette met keukenpapier droog. Schep de aubergine, de courgette met de paprika en de tomaat door de kip en strooi het chilipoeder en de provençaalse kruiden erover. Zet het deksel op de pan en smoor de groenten en de kip in ca. 30 min. zachtjes gaar. Neem, als de groenten erg veel vocht loslaten, na een kwartier de deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Lekker met stokbrood of zilvervliesrijst. (2 opscheplepels per persoon) Energie totaal per persoon 245 Kcal. 1000 Kj. 28 gr. eiwit 12 gr. vet 9 gr. koolhydraten