Provençaalse ratatouille

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 aubergine 1 courgette 1 grote rode paprika 1 grote ui 2 teentjes knoflook 500 gr. tomaten 400 gr. kipfilet peper, zout 3 el. olijfolie 1 tl. chilipoeder 1/2 el. provençaalse kruiden
Voorbereiding
: Was de aubergine en de courgette en snijd ze in stukken. Strooi er zout over en laat ze even zo liggen. Maak de paprika schoon en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui grof en hak de teentjes knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit de ui en de knoflook zachtjes aan. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op matig vuur lichtbruin. Dep de aubergine en de courgette met keukenpapier droog. Schep de aubergine, de courgette met de paprika en de tomaat door de kip en strooi het chilipoeder en de provençaalse kruiden erover. Zet het deksel op de pan en smoor de groenten en de kip in ca. 30 min. zachtjes gaar. Neem, als de groenten erg veel vocht loslaten, na een kwartier de deksel van de pan en laat het vocht verdampen. Lekker met stokbrood of zilvervliesrijst. (2 opscheplepels per persoon) Energie totaal per persoon 245 Kcal. 1000 Kj. 28 gr. eiwit 12 gr. vet 9 gr. koolhydraten

Provençaalse ratatouille is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouilletaart met aardpeer
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne met ratatouille
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme rijstsalade met spekreepjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept