1 kilo courgettes (circa 4 stuks) 1 1/2 dl olijfolie 250 gram geraspte parmezaanse kaas verse basilicum en verse muntblaadj; es wat versgemalen zeezout en wat zwar; te peper 500 gram spaghetti 60 gram roomboter in klontjesVoorbereiding : Snijd de courgettes in lange repen. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak dan hierin in porties de courgetterepen goudkleurig. Schep de courgettes vervolgens in een kom. Voeg er de kaas, de basilicum, de munt en peper en zout bij. Kook intussen de spaghetti beetgaar in een ruime hoeveelheid water, waaraan een scheutje olijfolie en wat zout zijn toegevoegd. Laat de spaghetti goed uitlekken en schep deze dan weer terug in de kookpan. Voeg het courgettemengsel, de roomboter en eventueel nog een paar lepels olijfolie toe. Roer het geheel op een laag vuur goed door elkaar, tot de boter en de kaas gesmolten zijn. Serveer onmiddellijk.