4 sneetjes vers witbrood 50 g cashewnoten (ongezouten) 2 bakjes grotchampignons (à 175 g) 2 sjalotjes 5 eetlepels (maïs) olie 1/2 zakje verse koriander (à 15 g) 4 eetlepels chilisaus (fles) 2 eetlepels medium sherry 2 eetlepels oestersaus 1 eierdooier zout peper Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine fijn verkruimelen. Cashewnoten kort mee malen; niet helemaal fijnmalen. Overdoen in kom. Champignons schoonvegen met keuken-papier en in stukken snijden. Champignons in twee gedeelten in keukenmachine pureren tot rul, niet te fijn mengsel. Sjalotjes pellen en heel fijn snipperen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. 3/4 deel van sjalot ca. 2 minuten zachtjes bakken. Champignons ca. 3 minuten meebakken. Mengsel in fijne zeef laten uitlekken. Koriander fijn knippen. Chilisaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel oestersaus, koriander en rest van sjalot tot sausje roeren. Paddestoelmengsel, broodkruimmengsel, rest van sherry, oestersaus en dooier tot stevige massa mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Van mengsel 4 platte burgers vormen. In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten. Burgers in ca. 6 minuten rondom bruin en gaar bakken. Serveren met koriandersausje. Lekker met zilvervliesrijst en groene sla. Dit recept bevat per portie: 320 Kcal., 22 gram vet, 21 gram koolhydraten en 9 gram eiwit
Champignonburgers Met Pittige Koriandersaus is een recept van De Virtuele Keuken