Champignons À La Provençale

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gram in vieren gesneden champignons 4 fijngesneden sjalotten 4 eetlepels gehakte peterselie 1 eetlepel boter 1 eetlepel cognac 2 eetlepels bieslook 2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaten 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 dl culinesse wat versgemalen peper en wat zout 8 mini ciabattabroodjes
Voorbereiding
: Smelt de boter en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg de peterselie, bieslook en tomatenblokjes toe en laat een en ander even meewarmen. Blus het mengsel af met cognac en voeg dan de culinesse toe. Breng hierna het geheel aan de kook en laat hierin de champignons in pakweg 5 minuutjes garen. Breng het gerecht tot slot op smaak met wat versgemalen peper en wat zout. Serveer de champignons met vers gebakken mini ciabattabroodjes.

Champignons À La Provençale is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Christer’s Zeeduivel ‘Garlic Provençale’ met citroenboter
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ei En Tomaat A La Provencale
30-60 min -
Bekijk recept
Aardappeltjes Met Spekreepjes, Appeltjes En Mosterdsaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Entrecotes Grille Provencale
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept