Champignons In Knoflook-Kruidenolie

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 bakjes champignons 3 fijngesneden sjalotjes 2 eetlepels roomboter 4 eetlepels zelfgemaakte knoflook-kruidenolie 400 gram beetgaar gekookte tagliatelle voor de knoflook-kruidenolie: 3 fijngesneden sjalotjes 10 zeer fijngesneden teentjes knoflook 1 eetlepel gedroogde basilicum 5 eetlepels gehakte peterselie, waarvan 1 eetle; pel voor de garnering 2 dl extra vièrge olijfolie wat versgemalen peper en wat zout
Voorbereiding
: Maak eerst de knoflook-kruidenolie door alle ingrediënten te mengen met de olijfolie. Kruid de knoflook-kruidenolie met wat peper en zout. Borstel hierna de champignons schoon en snijd ze over de helft door. Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de champignons goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat deze even meebakken. Schep dan de knoflook-kruidenolie bij het champignonmengsel en laat deze even meewarmen. Breng het geheel, indien nodig, op smaak met wat peper en zout. Verwarm nu de beetgaar gekookte tagliatelle in een ruime pan en voeg hieraan het champignonmengsel toe. Als alles goed warm is, kan het gerecht worden opgediend. Een glas Chianti uit Italië rondt de maaltijd perfect af...!

Champignons In Knoflook-Kruidenolie is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept