2 bakjes champignons 3 fijngesneden sjalotjes 2 eetlepels roomboter 4 eetlepels zelfgemaakte knoflook-kruidenolie 400 gram beetgaar gekookte tagliatelle voor de knoflook-kruidenolie: 3 fijngesneden sjalotjes 10 zeer fijngesneden teentjes knoflook 1 eetlepel gedroogde basilicum 5 eetlepels gehakte peterselie, waarvan 1 eetle; pel voor de garnering 2 dl extra vièrge olijfolie wat versgemalen peper en wat zoutVoorbereiding : Maak eerst de knoflook-kruidenolie door alle ingrediënten te mengen met de olijfolie. Kruid de knoflook-kruidenolie met wat peper en zout. Borstel hierna de champignons schoon en snijd ze over de helft door. Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de champignons goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat deze even meebakken. Schep dan de knoflook-kruidenolie bij het champignonmengsel en laat deze even meewarmen. Breng het geheel, indien nodig, op smaak met wat peper en zout. Verwarm nu de beetgaar gekookte tagliatelle in een ruime pan en voeg hieraan het champignonmengsel toe. Als alles goed warm is, kan het gerecht worden opgediend. Een glas Chianti uit Italië rondt de maaltijd perfect af...!
Champignons In Knoflook-Kruidenolie is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei