2 el ketjap manis 1 el vloeibare honing 1 el cream sherry 1/2 blok tahoe (± 250 g) 100 g taugé 3 el olie 1/4 krop ijsbergsla (± 100 g) 2 tomaten 1 el kruidenazijn 2 el seroendeng (potje, zakje) emping* *Emping is een soort plantaardige kroepoek. Het smaakt enigszins bitter. In wijde kom ketjap, honing en sherry door elkaar roeren. Tahoe in dunne plakken (± ½ cm) snijden. Plakken in 4 repen snijden. Tahoerepen voorzichtig door ketjapsausje scheppen. ± 5 min. laten intrekken. Intussen taugé in zeef doen. ± 1 l kokend water erover schenken. Laten uitlekken en afkoelen. Vergiet bekleden met keukenpapier. In koekenpan (met antiaanbaklaag) 2 el olie verhitten. Met schuimspaan tahoe uit ketjapsaus scheppen (saus bewaren). Tahoerepen in ± 3 min. goudbruin bakken, halverwege keren. In vergiet laten uitdruipen en afkoelen. Intussen ijsbergsla wassen en in reepjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Door ketjapsaus, azijn en 1 el olie kloppen. IJsbergsla en taugé erdoor scheppen. In sla schaal doen. Gebakken tahoe erover verdelen. Partjes tomaat er omheen leggen. Seroendeng erover strooien. Garneren met emping. Lekker met geroosterd wittebrood. voedingswaarde : 500 kcal p.p. bereidingstijd : 20 minuten