120 gram rode linzen 1/2 vleesbouillonblokje 1/2 blikje tomatenblokjes 1 1/2 theelepels kerriepoeder 1/2 theelepeltje komijnpoeder 1 ui (half fijngesni 1 laurierblad 1 eetlepel zonnebloemolie naanbrood wat verse korianderVoorbereiding : Kook de linzen met de grove stukken ui en het laurierblad in pakweg 40 minuten gaar in ruim water. Giet de linzen hierna af en verwijder het laurierblad. Pureer vervolgens de linzen met de staafmixer. Verwarm hierna wat olie in een pan en fruit de uisnippers. Bak de kerrie en komijn kort mee. Voeg dan de tomatenblokje toe, evenals de linzenpuree en het bouillonblokje. Laat het geheel zachtjes zo’n 15 minuutjes doorkoken en roer het daarbij goed door (zo nodig, water bijvoegen). Schep alles in een schaal en bestrooi het gerecht vóór het opdienen met vers korianderblad. Serveer met warm Indiaas naanbrood.